الأربعاء، 19 يونيو 2013

6) Troen på Al-Qadar Muslimer tror p


6) Troen på Al-Qadar

   Muslimer tror på Al-Qadar,som betyr guddommelig predestinasjon, men troen på guddommelig predestinasjon betyr ikke at menneskene ikke har fri vilje. Muslimene tror derimot at Gud har gitt menneskene den frie vilje. Det betyr at de kan velge mellom rett og galt, og at de er ansvarlige for sine valg.
      Troen på guddommelig predestinasjon inkluderer troen på de følgende fireforhold: 1) Gud vet alt. Han vet hva som har hendt og hva som vil komme til å hende. 2) Gud har registrert alt som har hendt og alt som vil komme til å hende. 3) Hva enn Gud vil skal skje, det vil skje, og hva enn Gud forbyr, det vil aldri skje. 4) Gud er Skaperen av alt.
_____________________________
Fotnoter:
(1) Fortalt i Sahih Muslim, #2754 og Sahih Al-Bukhari, #5999. Back from footnote (1)
(2) Det ble rapportert av Assosiated Press i London, 25. juni 1984, at majoriteten av de anglikanske biskoper som ble intervjuet i et TV-program, sa: ”Kristne er ikke forpliktet til å tro at Jesus Kristus var Gud.” Undersøkelsen gjaldt 31 av Englands 39 biskoper. Rapporten nevnte videre at 19 av de 31 biskoper mente at det var tilstrekkelig å anse Jesus som ”Guds øverste representant”. Undersøkelsen ble utført avLondon Weekend Television’sukentlige religiøse program, ”Credo”.   Back from footnote (2)
(3) Synderne” inkluderer også polyteister. Back from footnote (3)
(4) NIV Compact Dictionary of the Bible [Kompakt bibelordbok, NIV]Douglas, s. 42.  Back from footnote (4) 

ليست هناك تعليقات:

حوارات نفسية

المصرى: الجمعة، 2 أبريل 2010 كيف تحاور..؟ كيف تحاور..؟ -  أبريل 02, 2010   ليست هناك تعليقات:    إرسال بالبريد الإلكتروني كتابة مدونة حول ه...